Het is dan wel middenin de zomervakantie en een hittegolf, Leefplezier 3812 is druk bezig. Om de buurt en belanghebbenden aan gehaakt te houden, hielden we daarom op 10 augustus een veldbijeenkomst. Hierin praatten we iedereen bij en konden we weer even wat mensen in het echt spreken en kijken wat er leeft in de buurt.

Volgende veldbijeenkomst: maandag 7 september, 20 uur
Zet hem in je agenda!

De belangrijkste zaken op een rij!

  • De optie om een doorgaande weg door de groengordel of door de Puntenburgerlaan te trekken is terzijde gelegd. Maar dit betekent níet dat hij van tafel is. We willen dat hier meer over op papier komt, zodat de groengordel beschermd is. (Hou de poster met ‘Tot hier en niet verder’ dus aangeplakt! Heb je nog geen poster? Haal er een op of vraag er een aan.)
  • Op 1 september 2020 bespreekt de gemeenteraad de plannen voor een nieuwe ontsluitingsweg voor het Soesterkwartier door de groengordel of de Puntenburgerlaan in De Ronde. (Bekijk de onderwerpen)
  • We organiseren eind augustus een fietstocht voor de Raad, zodat de raadsleden een kijkje kunnen nemen in de groengordel en het Soesterkwartier. Zo kunnen ze van bewoners, ondernemers en belangengroepen zelf horen wat er allemaal speelt. (Weet jij nog iemand die ze zéker moeten spreken? Mail het ons!)
  • We zijn al heel veel in de media geweest en dat heeft heel goed gewerkt. Nog niet eerder werd een plan van de gemeente zo snel opzij gelegd en dat hebben we allemaal te danken aan jullie grote opkomst bij de foto van het AD en het vele liken en delen op de sociale media. Dank allemaal en ga zo door!

AmersfoortGezien was ook aanwezig op de veldbijeenkomst en maakte een reportage:

Verder zijn we bezig met…

  • We zijn alle rapporten aan het lezen van de gemeente van nu tot jaren geleden. We proberen te begrijpen wat het probleem nu eigenlijk is en hoe ze tot dit plan zijn gekomen. En vooral ook of er andere en betere oplossingen zijn.
  • We willen nog meer in de media en daar kun jij bij helpen! Het blijft belangrijk om zichtbaar te blijven in de media en op Facebook en Twitter. Als de gemeente veel hoort uit het Soesterkwartier kunnen ze ons niet zo goed negeren. Blijf dus ‘liken’, delen en reacties plaatsen, of zet zelf dingen die je belangrijk vindt over de groenstrook of de verkeersveiligheid online en noem ons in je bericht: @leefplezier3812.

Meehelpen?

Op dit moment zijn er geen grote acties, want het is vakantie, maar die komen er wel weer! Wil je meedoen en ook van je laten horen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en je weet wanneer we je weer nodig hebben.

Mocht je een idee hebben, iets goed kunnen (foto’s maken, flyers rondbrengen, handtekeningen verzamelen): laat het ons weten via leefplezier3812@gmail.com of gooi een briefje in de bus bij Dollardstraat 20.

Verslag veldbijeenkomst Soesterkwartier 10 augustus 2020

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.