Op 13 oktober besprak de Raad twee moties, ingebracht door GroenLinks, D66, Amersfoort 2014, SP en PvdA. Deze moties zijn ingediend naar aanleiding van alle reuring in het Soesterkwartier naar aanleiding van de plannen van Buijtelaar en de eisen op onze petitie die door 1.150 mensen is ondertekend. 

De ene motie stelde voor om geen nieuwe doorkruising in de groengordel te maken. We wilden graag dat deze motie wat scherper opgesteld werd, namelijk om de groengordel niet verder aan te tasten. Hiermee wordt een grote ontsluitingsweg via de Puntenburgerlaan, Berkellaan of Merwedestraat ook onmogelijk. We kregen hiervoor bijval van Amersfoort 2014 en Lijst Molenkamp. Molenkamp wil een motie indienen die pleit hiervoor. Partijen als GroenLinks, VVD en CU vonden dat voorstel op dat moment te ver gaan.

Burgerparticipatie
Daarnaast was er de motie over burgerparticipatie voor het Soesterkwartier. We willen graag dat de politiek niet telkens naar een stukje Soesterkwartier kijkt, maar meer naar het grote geheel. Hiermee worden verkeersproblemen niet verschoven van de rotonde naar de wijk, maar beter opgelost. De motie pleit er ook voor dat het Soesterkwartier echt gaat meeliften met de nieuwe wijken rondom ons heen en niet de verkeersproblemen moet oplossen. VVD vond dat de burgerparticipatie prima in orde was en vond de motie overbodig. GroenLinks vreesde dat we straks heel Amersfoort moesten betrekken bij de plannen voor het Soesterkwartier. 

Groen en groener
Er spraken in totaal zeven partijen in. Noordewierweg Verbindt drukte op het hart dat de plannen rondom de Noorderwierweg niet stil moeten komen te liggen. Deze kan hoe dan ook rustiger worden gemaakt. De plannen rondom de Groningerstraat hebben hier geen invloed op. Een meneer liet weten dat hij graag wilde dat de Groningerstraat werd afgesloten, omdat het dan rustiger werd bij hem voor de deur. SGLA, Groen in West, Partij van de Dieren hamerden allemaal op het belang van groen in onze weinig groene wijk. 

De Raad praat op 27 oktober om 20u verder. Zie de agenda voor de inhoud van de moties en bijbehorende stukken. Inspreken is dan niet mogelijk. Je kan de Raadvergadering live volgen via de site van de gemeente en via YouTube.

Raad praat verder over de twee moties

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.